Marta Selecka un Gustavs Terzens dodas ziemeļu vērtību meklējumos, izzinot ziemeļnieku virtuvi. Pasaulslavenā restorāna „Noma” šefpavārs Renē Redzepi iepazīstina viņus ar savu virtuvi, lai pierādītu, ka nākotnē daba būs galvenā ziemeļnieku ēdienkartes sastāvdaļa. Pēc tam raidījuma vadītāji pavada trīs dienas Ulvon salā Zviedrijas vidienē, kur tiek gatavota labākā pūdētā siļķe. Klauns Rūbenss Madsens dalās savā kaislībā ar Gustavu un Martu un liek tiem iemīlēt visu laiku pretrunīgāko ziemeļnieku delikatesi. Raidījuma noslēgumā Gustavs un Marta dodas uz Norvēģijas fjordos ierīkotu lašu fermu. Pēc tās apmeklējuma un sarunas ar Norvēģijas „zaļo kareivju” līderi Marta un Gustavs šaubās, vai vēl kādreiz kāros Norvēģijas lasi.

ZIEMEĻU PUSE/ SPECIĀLIZLAIDUMS Nr.1/ ZIEMEĻU ĒDIENI
Skatīts 4,623 reizes
Suustrom, riskfisk… Tie nosaukumi vien jau bailes uzdzen 🙂
Par lašiem super informācija..
Gaidu nākamo raidījumu..
Vel arvien skatos vecās Ziemeļu Puses sezonas – šis ir labākais šāda tipa raidījums, kāds vispār jebkad ir izveidots un ļoti ceru, ka turpināsiet filmēt.
Esmu liels raidījuma TE! fans, bet ceru ka lielās TE! popularitātes dēļ nebeigsiet filmēt vienu no labākajiem LV raidījumiem.
Paldies